Roska díj

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2018-ban meghirdette az első Roska Tamás tudományos Előadás pályázatot és díjat. A kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciákhoz kapcsolódó kezdeményezés célja Roska Tamás Tudományos Előadás - Pályázati Felület http://roskapalyazat.otdt.hu/ a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás.

2019-ben a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Roska Tamás Tudományos Előadás pályázatát a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekcióban Szászi Barnabás nyerte el, aki “Az egyenlőtlenség ördögi köre a szegény ugandai falvaktól az amerikai metropoliszokig” című előadását a konferencia április 26.-án 10 órakor kezdődő záró-ünnepségén mutatja be.

Szászi Barnabás BA és MSc tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte pszichológiából és közgazdaságtanból. A doktori képzést 2014-ben kezdte az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Affektív Pszichológia Tanszékén, Dr. Aczél Balázs kutatólaborjában. Az elmúlt négy év során elsősorban az emberi döntéshozatalhoz és a pszichológiai módszertanhoz kapcsolódó témakörökben publikált rangos nemzetközi szaklapokban. Kutatási érdeklődése újabban a szegénység pszichológiai hatásainak vizsgálata és a döntés-segítő viselkedés intervenciók felé fordult. Az elmúlt években többek között elnyerte a Nemzeti Kiválóság Program, a Fulbright, Rosztóczy, Eötvös, Campus, Campus Mundi ösztöndíjait. 2016-2017-es tanévben a New York-i Columbia Egyetemen kutatott, látogató kutatóként az Oklahomai és a Princeton Egyetemeken is bekapcsolódott a kutatási munkába.
Jelenleg egyetemi adjunktus az ELTE PPK Affektív Pszichológia tanszékén.