Science Slam

A Science Slam lebonyolításában hatalmas szerepet vállal Dr. Hevesi Krisztina, aki műsorvezetőként emeli az esemény színvonalát!

Versenyzőink és pályamunkáik:

Csirmaz Luca

A másik felem

Két ember lakozik benned: az egyikük egy zenmester nyugalmával tekint előre az irreálisan pozitív jövőbe, míg a másik szorong mindenen, ami megtörtént, vagy valaha is megtörténhet. Ez a két ember pedig nem más, mint agyad két területe, szóval megszabadulni semmiképp nem tudsz tőlük. A jó hír viszont az, hogy nyakon lehet őket csípni: kutatásomon keresztül arról mesélek, hogyan ismerheted fel, hogy épp melyikük tevékenykedik benned. Minderről ugyanis számos információval szolgál bőröd aktivitása, de az is, ahogy a világban rejlő érzelmeket értelmezed.

Pálffy Patrik

Hagyjál már a szakdogáddal!

Te is veszettül unod már, hogy a Face hírfolyamodat telespammelik Google Űrlapokkal? Unod már, hogy visszadobja a tanár a szakdogát, mert kicsi az elemszám? Tele van a hócipőd, hogy mindig több a női kitöltő és “kolléga, nem reprezentatív a minta” kritikákat kapsz? Üljünk le egy bambira, és elmesélem, mi a megoldás 😉

Orbán Kata

Jobb-e a sminkelt női villamos vezető a kettes villamoson?

A klasszikus nemi sztereotípiák vajon megállják még helyüket a mai világban is? Vajon még mindig ugyanúgy képzeljük el egy bizonyos munka végzőjét, mint 20 évvel ezelőtt? Vajon jobb annak a férfinek, aki a trendeknek megfelelően arcszőrzetet visel? Vagy annak a nőnek, aki sminkkel próbálja önmagát vonzóbbá tenni? Vajon egyértelműen nem vagy igen a válasz a kérdésekre? Meg tudnak-e lepni minket embertársaink? Előadásom ilyen kérdéseket boncolgat interaktív módon. Melynek során tervezem a közönség aktív bevonását, kellemes meglepését és mosolyok arcra varázsolását, ehhez némi szöveges és képi segítséget igénybe véve.

 

Felhívás és kiírás:

Kedves BA vagy MA, szakképzésen tanuló vagy Alumni hallgató! Hogyha pszichológia, pedagógia, andragógia és könyvtártudományi szakon tanulsz, téged keresünk! Szeretnéd Slash-t, a Black Eyed Peas-t vagy a Parov Stelar-t látni a VOLT fesztiválon? Ja, még nincs bérleted? Mi lenne, ha nyerhetnél egyet? Mutasd be tudományos munkádat a Science Slam műfajában! Nyűgözd le a nagyérdeműt egy 8 perces, humoros és közérthető előadással. Központban a szórakoztatás és a nevetés vagy a megdöbbentés. Jelentkezni előadásod címével és maximum 5 soros összefoglalásával tudsz a hallgato-otdk2019@ppk.elte.hu email címen vagy a Facebook oldalunknak küldött privát üzenetben.

 

További információkért lásd a Science Slam teljes kiírását lásd alább:

Science Slam kiírás

A Science Slam műfaja ötvözi a tudományos előadások, a slam poetry és a humoristák stílusát. Olyan előadások ezek, amelyben fiatal kutatók mutathatják be tudományos eredményeiket közérthető formában, zanzásítva, lényegre törően. Azonban a tudomány ebben az esetben csak a történet fele, ugyanis az lehet csak sikeres, aki meg tudja nevettetni a közönségét, vagy le tudja nyűgözni bármilyen mutatványával. Ez utóbbi lehet egy egyáltalán nem vicces téma szívhez szóló, vagy megdöbbentő előadása is. A kreativitás mindennél fontosabb, hiszen a közönség taps-vihara dönti el, hogy ki nyer!

Fődíj: A győztes előadó jutalma egy VOLT fesztivál bérlet, hogy a vizsgaidőszak fáradalmait kultúrával pihenhesd ki!

Jelentkezhetsz, ha: aktív jogviszonyú pszichológia, pedagógia, andragógia vagy könyvtártudomány szakos hallgató vagy BA vagy MA képzésen. Vagy szakképzésen veszel részt, vagy a közelmúltban szerezted meg az említett szakok valamelyikén a végzettséged.

Készülj: egy fergeteges produkcióval, melyet az ELTE PPK, Kazinczy u.-i épületének aulájában a XXXIV. OTDK-n megrendezett Science Slam-en mutatsz majd be a nagyérdeműnek, április 25.-én este, valamikor 8-tól 9-ig, maximum 10 percben.

Szabályok: legyen szórakoztató, és tartalmazzon valamilyen saját tudományos eredményt.

A jelentkezés menete: Jelentkezni előadásod címével és maximum 5 soros összefoglalásával tudsz a hallgato-otdk2019@ppk.elte.hu email címen vagy a Facebook oldalunknak küldött privát üzenetben.

A jelentkezés feltétele: az előadó és a produkció címének megadása. Minden jelentkezőtől címet és maximum 5 soros összefoglalót várunk, ami alapján a rendezvényen induló 4 előadót szakmai zsűri választja ki.
FONTOS: A program az OTDK keretein belül kerül megrendezésre, de nem kell nevezned az OTDK-ra ahhoz, hogy itt indulj!

Javaslatok a prezentáció elkészítéséhez: A jelentkezési videó lényege, hogy megmutasd, képes vagy egyszerűen és szórakoztatóan előadni tudományos munkádat.

Ha kérdésed merül fel, keresd Facebook oldalunkat, vagy Zimonyi Szabolcs hallgatói képviselőt, a hallgato-otdk2019@ppk.elte.hu e-mail címen.